Hírek


Rendszerbeállító gyakorlatot teljesítettek a hegykői önkéntesek
2018. február 12. 12:33
Az előző évekhez hasonlóan, 2018-ban is tovább nő az önkéntes tűzoltó egyesületek aktivitása és szaktevékenység-vállalási kedve.

A katasztrófavédelem 2010 óta kifejezett figyelmet szentel annak, hogy az addiginál lényegesen szorosabb kapcsolatot alakítson ki az önkéntes tűzoltó egyesületekkel. Ennek egyik elemeként a mentő tűzvédelem területi lefedettségének fejlesztésében jelentős szerepet kaptak az egyesületek, ahhoz pedig, hogy az ezzel együtt járó feladatoknak eleget is tehessenek, fokozatosan emelkedett e szervezetek költségvetési támogatása. A növekvő pályázati forrás lehetővé teszi, hogy érdemi módon fejlődjenek az önkéntes tűzoltó egyesületek: Fontos lépés volt az önkéntesek életében a tűzvédelmi törvény 2013 novemberi módosítása, amely megalapozta az önkéntes tűzoltó egyesületek önálló beavatkozásának lehetőségét. Ezzel újabb lendületet kaptak az arra fogékony egyesületek, a fejlesztési támogatásoknak köszönhetően pedig tovább javult Magyarország mentő tűzvédelme. 

Megyénkben a hétvégén a Hegykői Önkéntes Tűzoltó Egyesület tizennyolc tagja rendszerbeállító gyakorlaton bizonyította felkészültségét. Sopronban az egykori határőr laktanyában tartott gyakorlaton a feltételezett szituációkat a soproni hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka állította össze, melynek során az egyes rajoknak más-más tűzoltási, életmentési, és favágási feladatot kellett végrehajtani.

A szombati gyakorlat után Galumba Lajos tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő is részletesen értékelte az önkéntesek tevékenységét. Az önálló beavatkozó státusz eléréséhez szükséges gyakorlaton a szakmai, a szervezeti és műszaki felkészültségét is vizsgálták az egyesületnek.

Megyénkben ötödikként ez év tavaszán válik önállóan beavatkozóvá a Hegykői Önkéntes Tűzoltó Egyesület, akik várhatóan négy településen javítják a megye tűzbiztonságát.

 

 


 

Kapcsolódó képek:

Rendszerbeállító gyakorlatot teljesítettek a hegykői önkéntesek Rendszerbeállító gyakorlatot teljesítettek a hegykői önkéntesek Rendszerbeállító gyakorlatot teljesítettek a hegykői önkéntesek
>>> További képek a galériában <<<