Hírek


Partnerek a katasztrófák megelőzésében
2018. február 09. 11:56
Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Tőke László a Pannon-Víz Zrt. elnök-vezérigazgatója a két szervezet együttműködéséről egyeztetett a múlt héten.

„Társaságunknak komoly tűzvédelmi feladatai vannak, hiszen a szolgáltatási területünkön a közterületeken vannak azok a tűzcsapok – a megyeszékhelyen mintegy hatezer –, amelyek vízvételi helyként szolgálnak a tűzoltóság számára. Nem mindegy, hogy azok állapota milyen, amikor szükség van rájuk – mondta Tőke László.

Ha tűzoltásnál nagy mennyiségű oltóvízre van szükség, a vízmű szakemberei segítenek, fokozzák a víznyomást a hálózatban, így nagyobb kapacitással olthatnak a tűzoltók. A katasztrófavédelem és a Pannon-Víz már több alkalommal állt helyt közösen akár felhőszakadásoknál, akár ár- és belvízes eseményeknél. Legutóbb, amikor az orkán erejű szél pusztítása után kellett biztosítani a szennyvízelvezetést. Szintén együttműködünk, ha balesetek során sérül a víz és szennyvízelvezető hálózat. A vízművesek és a tűzoltók ezekben az esetekben vállvetve dolgoznak egymás mellett, hogy mihamarabb helyreálljon a szolgáltatás. Ügyeleteseink között napi szintű a kapcsolattartás, ahol csak lehet, hasznos információkkal is segítjük egymás munkáját.A Pannon-Víz Zrt. fontosnak tartja az ügyfelek, állampolgárok élet- és vagyonbiztonságát, ezért felajánl a Megyei Tűzmegelőzési Bizottság részére szén-monoxid-érzékelőket, melyek a csendes gyilkos elleni harcban segítenek majd.

A szén-monoxid-mérgezés elleni küzdelem egész évben feladatot ad a katasztrófavédelemnek. Minden fórumon tájékoztatjuk a lakosságot, mit kell tenniük, hogy elkerüljék a tragédiát. - mondta Sallai Péter tűzoltó dandártábornok. A tüzelő-fűtő berendezések, a kémények rendszeres felülvizsgálata, karbantartása, a levegő utánpótlás biztosítása mellett mindenkinek javasoljuk a megfelelő minőségű szén-monoxid-érzékelő beszerzését, hogy biztonságban tudhassa családját. Gyakoriak a szén-monoxiddal kapcsolatos tűzoltói beavatkozások. A legutóbb Csornán a Wesselényi utca egyik családi házában jelzett az érzékelő, - helyesen – időben jelezve a mérges gáz jelenlétét.

A találkozó végén Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a Megyei Tűzmegelőzési Bizottság Elnöke megköszönte az érzékelőket, melyeket a tűzmegelőzési bizottság rászoruló családokhoz juttat majd el.

 

 


 

Kapcsolódó képek:

Partnerek a katasztrófák megelőzésében Partnerek a katasztrófák megelőzésében