Hírek


Árokba borult egy kamion - elhúzódó műszaki mentés várható
2018. február 09. 10:08
Üzemanyagot szállító kamion borult árokba Tarjánpuszta és Győrasszonyfa között a 8226-os számú úton péntek délelőtt.

A balesetben személyi sérülés nem történt, azonban a kamion tartályainak tetején lévő dómfedeleknél szivárgott, helyenként folyt az üzemanyag.

A baleset lakott területen kívül történt, így lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség, azonban a hatóságok az érintett útszakaszt – a helyszín száz méteres körzetében - lezárták.

A győri és pannonhalmi hivatásos, valamint a pannonhalmi önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával megkezdték a mentési munkálatokat. A helyszínen folyamatos mérések végzésére a balesethez riasztották a katasztrófavédelmi mobil labort is, a tűzoltók pedig védősugarak biztosítása mellett tapaszokkal és leszorítással megszüntették az üzemanyag szivárgását és értesítették a környezetvédelmi, valamint a vízügyi hatóság munkatársait.

Két daru érkezik a helyszínre, hogy az árokba dőlt kamiont kerekeire állítsa, ezt követően történhet meg az üzemanyag átfejtése a szállító cég által biztosított mentesítő járműbe. A katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársai a társhatóságokkal együttműködve végzik a káreset felszámolását, azonban a szakszerű beavatkozás és gyors szakmai együttműködés ellenére is várhatóan elhúzódó munkálatokra kell számítani, ezért kérjük a közlekedésben résztvevők a torlódások elkerülése érdekében kerüljék az érintett útszakaszt.