Hírek


Fő és műveletirányítási ügyeletesek szakmai napja
2018. január 09. 15:00
Január 9-én a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a megyei ügyeletesek részére szakmai napot tartott.

A szakmai napot Sallai Péter tűzoltó dandártábornok igazgató nyitotta meg és megköszönte az ügyeletesek egész éves munkáját.

A nap első felében az ügyeletesek beszámolót hallhattak a műveletirányító tevékenység rendszerében jelentkező polgári védelmi feladatokról, azok jogszabályi hátteréről a polgári védelmi főfelügyelőtől, majd a hatósági szolgálatvezető a tűzvédelmi hatóság és a vízügyi hatósági tevékenység aktuális kérdéseit osztotta meg a résztvevőkkel. A továbbiakban a tűzoltás és műszaki mentés megszervezésének és alkalmazásának jogszabályi háttere, a TMMT, MT tervek aktuális állapota, alkalmazása, a tűzvizsgálati eljárás változásai, majd a tűzoltási szakterület aktuális kérdései kerültek napirendre a tűzoltósági főfelügyelő előadásában. Később a műveletirányító tevékenység rendszerében jelentkező iparbiztonsági feladatok és azok jogszabályi hátteréről az iparbiztonsági főfelügyelő adott tájékoztatást, majd a különböző informatikai alkalmazások, a rádióforgalmazás és az ügyeleti jelentőszolgálat és adatszolgáltatás volt a szakmai nap témája.

Végezetül a második félévi beavatkozások és ellenőrzések szakmai tapasztalatait beszélték át a résztvevők, majd az aktuális feladatok kiemelésével és az ezzel kapcsolatos kérdések megválaszolásával zárult az ügyeletesek szakmai napja.

 


 

Kapcsolódó képek:

Fő és műveletirányítási ügyeletesek szakmai napja Fő és műveletirányítási ügyeletesek szakmai napja Fő és műveletirányítási ügyeletesek szakmai napja