Hírek


Az 1. hét eseményei
2018. január 08. 10:06
Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenegyen sérültek meg.

Január 1-jén hétfőn éjszaka a győri hivatásos tűzoltókat a Népfőiskola út egyik családi házába riasztották, mert rosszul érezte magát egy öt tagú család és szén-monoxid mérgezésre gyanakodtak. A tűzoltók mérései kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, így a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakemberét. A gázszolgáltató mérései is igazolták a megemelkedett szén-monoxid- koncentrációt, ezért a berendezések átvizsgálása után kizárta a szolgáltatásból a lakásban lévő gázkazánt annak felülvizsgálatáig. A családot kivizsgálásra kórházba szállították.

Szerdán kora reggel fának csapódott egy személyautó a 81-es főúton, a 77. és a 78. kilométer között, Győr közelében. A műszaki mentést végző győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit. A mentők egy embert kórházba szállítottak. 

Szerda reggel 8 óra körül a kapuvári hivatásos tűzoltók a 86-os főútra Beled közelébe vonultak, ahol egymástól függetlenül, mintegy száz méterre egymástól két autó is az árokba csúszott. Az egyik járművet a tűzoltók kitolták az árokból, tudta folytatni az útját, a másik autó nem okozott forgalmi akadályt, a tulajdonos gondoskodott elszállításáról. A balesetekben nem sérült meg senki.

Csütörtökön két autó tüzéhez is riasztották megyénk tűzoltóit. Kora reggel kigyulladt, majd teljesen kiégett egy furgon az M85-ös autóút körforgalmához közeli szakaszán, Ikrény térségében. A győri hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Csütörtökön délután a soproni hivatásos és a nagycenki önkéntes tűzoltókat Fertőboz és Nagycenk közé a vasúti átjáró közelébe riasztották, ahol egy személyautó égett. A tűzoltók egy habosított vízsugárral megfékezték a lángokat. A tűzesetek során nem sérült meg senki. 

Szombaton valamivel 12 óra után kigyulladt egy fából épült tároló Sopron külterületén egy kertben. A mintegy 25 négyzetméteres építmény teljes terjedelmében égett, a lángokat a a soproni hivatásos tűzoltók eloltották.

Vasárnap délután a győri hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltókat Győrszemerére riasztották, ahol egy Nyársfa utcai telken összehordott szemét égett mintegy tíz négyzetméteren. A tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

 


 

Kapcsolódó képek:

Az 1. hét eseményei Az 1. hét eseményei