Hírek


Továbbra is előtérben a tüzek megelőzése
2017. december 05. 10:17
December 4-én és 5-én a Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai a győri hajléktalan szállókon tartanak előadást. Győrben több mint száz ember él otthon, fedél nélkül. Intézményi ellátásukat két helyen, a Szarvas és Avar utcai hajléktalanszállón végzik.

Mivel a leghidegebb, téli időszak kivételével többen összetákolt sátrakban, bódékban húzzák meg magukat, rendkívüli veszélynek vannak kitéve, ha világítani, fűteni akarnak. A dohányzás, a nyílt láng használata, a tüzelő-fűtő berendezések használata, a füst és égéstermékek elvezetése mind veszélyt jelenthet a használók számára, ezért nagy odafigyelést, gondosságot igényel ha tüzet gyújtanak, dohányoznak, vagy épp fűtenek. Ezekre a veszélyekre, illetve a követendő magatartási szabályokra hívták és hívják fel a figyelmet a szakemberek előadásaik során. Munkatársaink a tűzesetek megelőzését célzó tájékoztatók mellett azt is ismertetik, mit tegyenek, ha mégis tűz keletkezik környezetükben, hogyan értesítsék egymást, illetve a tűzoltókat.

Az előadásokat tartó tűzoltó kollégáink mellé a mentőszolgálat munkatársa is csatlakozott, aki a téli időjárás okozta veszélyekre hívta fel az ellátottak figyelmét.

Célunk, hogy mindenkihez eljussanak a hasznos, a tüzek megelőzését szolgáló információk, hiszen a legtöbb tűzeset emberi gondatlanság, figyelmetlenség miatt következik be.

 


 

Kapcsolódó képek:

Továbbra is előtérben a tüzek megelőzése Továbbra is előtérben a tüzek megelőzése Továbbra is előtérben a tüzek megelőzése