Hírek


Ünnepeltek a csornai önkéntes tűzoltók
2017. szeptember 13. 10:52
Csorna Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete 2017. szeptember 09.-én tartotta megalakulásának 135 éves évfordulóját.

Az ünnepség a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának vezetésével egy felvonulással vette kezdetét. Dr. Bónáné Dr. Németh Katalin Csorna Város polgármestere köszöntötte az egyesület tagságát és a megjelent vendégeket. Az ünnepség részeként szentmisét celebrált Fazakas Zoltán Márton premontrei apát. Ezt követően ünnepi állománygyűlésre került sor, ahol Márkus Imre az egyesület elnöke köszöntötte a vendégeket. Szalay Balázs történész előadásában felelevenítette az egyesület múltját, majd Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója és Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő köszöntötte az egybegyűlteket. A díszközgyűlésen elismeréseket adott át Dr. Bónáné Dr. Németh Katalin polgármester, Sallai Péter tű. dandártábornok és Gyopáros Alpár is azoknak, akik kemelkedő munkát végeztek az egyesületben.

Csorna Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületének 135. évfordulója alkalmából Márkus Imre elnök emléktárgyat vehetett át Sallai Péter tű. dandártábornoktól, díszoklevelet pedig Gyopáros Alpár országgyűlési képviselőtől. A Tűzoltó Szövetség nevében Horváth-Káli István köszöntötte a tagságot, majd Dobson Tibor tű. dandártábornok úr nevében egy díszoklevelet, a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség nevében pedig emléktárgyat adományozott az évforduló alkalmából. Az ünnepségre hivatalosak voltak a baráti tűzoltó egyesületek országunkból és Szlovákiából is.

A délután folyamán az egyesület tagjai különböző programokkal várták a város lakosságát és a gyerekeket. A kicsik színezhettek, de kipróbálhatták a füsttel telített sátorban való tájékozódást, a légzőkészülék használatát, valamint a tálcatűz oltását.


 

Kapcsolódó képek:

Ünnepeltek a csornai önkéntes tűzoltók