Hírek


A 24. hét eseményei
2017. június 19. 15:37
Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenöt eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során összesen tízen sérültek meg.

Két gépkocsi ütközött össze a mosonmagyaróvári Terv utcában kedden kora reggel. Az ütközés erejétől az egyik jármű a tetejére borult. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók az egyik járművet áramtalanították, a másikat pedig a helyszínelés után kerekeire állították.

Kedd este a rendőrség kérésére három vízitúrázó férfi keresésében vettek részt a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók a Mosoni-Duna feketeerdei szakaszán. A tűzoltók rohamcsónakkal perceken belül megtalálták a bajba került embereket egy vízbe dőlt fa közelében, ahol a kenujuk a bedőlt fánál felborult és a sodrástól a fának szorítva fennakadt. A három ember sikeresen kijutott a partra, az ijedtségen kívül nem esett bajuk.

Gázvezetéket szakított egy munkagép szerda délután Győrzámolyon. A győri hivatásos tűzoltók ötven méteres körzetben lezárták a területet és védősugarat szereltek, három embert pedig - a beavatkozás mintegy húsz perces időszakára - a lakóháza elhagyására kértek, amíg a gázszolgáltató a helyszínre érkezett és elzárta a vezetéket.

A vasúti töltés mentén több helyszínen és helyenként több kilométer hosszan meggyulladt a száraz fű Enese és Ikrény között csütörtök délelőtt. A csornai, győri és mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók, valamint a bezi, börcsi, enesei és koroncói önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A nagy füst miatt a vasúti szerelvények forgalmát lassították a tűzzel érintett szakaszokon. A tűz lakott területet nem veszélyeztetett.

Kigyulladt egy használaton kívüli hulladéktároló helyiség egy tízemeletes társasház felső szintjén Győrben. A lakóknak el kellett hagyniuk az épületet, ideiglenes elhelyezésükre autóbuszok érkeztek a helyszínre. A tüzet a győri hivatásos tűzoltók oltották el. Az épület egy része füsttel telítődött, a szellőztetést és az utómunkálatokat követően a lakók – két lakás kivételével – visszamehettek az otthonukba.

Villanyoszlopnak ütközött egy gépkocsi Abda térségében, az 1-es főút Bécsi utcai szakaszán. Az ütközéstől az oszlop kitört, a vezeték az úttestre került. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, amelynek vezetője nem sérült meg a balesetben. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon félpályán haladt a forgalom.

Három személyautó csúszott egymásba a 85-ös számú főúton Fertőszentmiklós és Pereszteg között vasárnap este. A fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai és a kapuvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben nem sérült meg senki, a műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon a forgalom egy sávon haladt.