Hírek


Megszépül a Mosonmagyaróvári Kirendeltség épülete
2017. június 16. 12:41
A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kirendeltségei közül az egyik legrégebbi a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség épülete, mely Mosonmagyaróvár délkeleti részén helyezkedik el a 20. század elején kiépülő gyárterület területén.

A telken négy nagyobb építmény található: főépület, fűtetlen szertár épület, nyitott szín és fűtetlen raktár. A tetőtérben tűzoltó múzeumot alakítottunk ki. A középső kétszintes magastetős épületrészhez két oldalról L alakban egyszintes épületszárnyak csatlakoznak. A bal oldali épületszárny végéhez az 1970-es években egy szertárat, majd később portaépületet csatlakoztattak.

Igazgatóságunk az első ütemben az objektum középső részét újíttatta fel, a munkálatok 2017. április elején indultak meg és június 10-ével fejeződtek be. A munkálatok során a régi pala és bádog borításokat eltávolították, az épületrész új betoncserepeket, valamint horganyzott lemez kiegészítőket kapott. A tetőfelújítással párhuzamosan az úgynevezett „ökörszem ablakok” cseréje is - részben önkormányzati pályázati forrásból - megindult, az épület többi részének felújítását a következő években kívánjuk megvalósítani.


 

Kapcsolódó képek:

Megszépül  a Mosonmagyaróvári Kirendeltség épülete Megszépül  a Mosonmagyaróvári Kirendeltség épülete