Hírek


Biztonságban a Fertő-tavon
2016. október 17. 12:05
A Fertőrákosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület ajándékba kapott egy alacsony merülésű tűzoltóhajót a Rusti önkéntes tűzoltóktól.

A rotork sea truck típusú hajó 147 kW teljesítményű Volvo Penta Aqa D41 A motorral felszerelt, 8 fő szállítására alkalmas.

A 7,8 méter hosszú és 3 méter széles hajó egy beépített 1600 liter/perc víz szállítására alkalmas szivattyúval rendelkezik, amely egy vízágyú segítségével alkalmassá teszi a nádasban, vagy a nyílt vízen keletkezett tűzesetek oltására. A hajón egy kismotorfecskendő elhelyezésére alkalmas fogadóhelyet is kialakítottak gyárilag. Az egyesület megszerezte a szükséges engedélyeket, hajólevéllel rendelkeznek.

A Fertő-tó magyar oldalán korábban nem állt készenlétben bevethető tűzoltóhajó, csak a tűzoltóságon riasztható rohamcsónak. A hajó felszereltsége lehetővé teszi a tavon tűzoltási és műszaki mentési tevékenység végrehajtását, így nagy előrelépést jelent a tó és környéke tűzvédelmében. Nagyon sok nádas, a kikötő egy része hatékonyan csak a víz felől oltható, ehhez jelent nagy segítséget a készenlétbe állított hajó.

A Fertő-tavon és környezetében szabadidejüket töltő állampolgárok részére nagyobb biztonságot nyújt az egyesület által működtetett hajó.

 

 


 

Kapcsolódó képek:

Biztonságban a Fertő-tavon Biztonságban a Fertő-tavon