Hírek


Megemlékezés a néhai igazgatóról
2018. május 25. 12:07

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Sallai Péter tűzoltó dandártábornok kezdeményezésére a megye katasztrófavédelmi kirendeltségeinek vezetői, valamint a megyei vezetőség nyugállományú tagjai és Dr. Prohászkáné Dr. Szilágyi Enikő részvételével május 25-én megemlékezést tartottak Dr. Prohászka Imre nyugalmazott tűzoltó ezredes, tűzoltósági főtanácsos, címzetes egyetemi docens halálának évfordulója alkalmából.

Versenyzők a volánnál
2018. május 25. 11:46

Regionális közlekedésbiztonsági versenyt tartott ma a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a gönyűi kikötőben, ahol nehezített körülmények között, esőben mérte össze elméletben és gyakorlatban tudását négy megye huszonkét versenyzője.

Interaktív Pályaválasztási Kiállítás Kimlén
2018. május 24. 14:22

Május 24-én Kimlén a Biella csarnokban rendezte meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a pályaválasztási kiállítást, ahova a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség is meghívást kapott.

Vasárnap ismét megnyílnak a szertárkapuk
2018. május 23. 09:00

Gyereknapon, azaz május huszonhetedikén az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája várja a látogatókat. Országszerte délelőtt tíz és délután négy között fogadják a laktanyák a gyerekeket, családokat, az érdeklődők betekintést nyerhetnek a tűzoltók életébe.

Ötödik hete zajlik a központi szúnyoggyérítés
2018. május 22. 14:21

Az elmúlt hétre tervezett szúnyoggyérítést jelentős mértékben akadályozta a kedvezőtlen időjárás. A tervezett 67 ezer hektárból alig több mint 16 ezer hektáron sikerült elvégezni a munkálatokat. Így ezen a héten elsőként az elmúlt héten nem kezelt területeken dolgoznak majd a vérszívók számának csökkentése érdekében.

Pénteken a gyerekek versenyeztek, szombaton a felnőttek is versenybe szálltak
2018. május 22. 13:52

A hétvégén megkezdődtek az önkéntes és létesítményi tűzoltók I. fokozatú tűzoltóversenyei. Az első versenyre május 18-án pénteken Jánossomorján került sor, ahol a gyermek önkéntes tűzoltók mérhették össze tudásukat, szombaton pedig Kimle adott otthon az önkéntesek versenyének, ahol már a felnőttek is megmérkőztek.

Megyénkből is indultak a Turul Lépcsőfutó Bajnokságon
2018. május 22. 10:13

Több, mint 190 versenyző mérte össze erőnlétét és küzdötte le a 419 lépcsőfokot a hatodik tatabányai Turul Lépcsőfutó Bajnokságon.

Gyakorlat a téti és győrszemerei önkénteseknek
2018. május 22. 10:05

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálata május 19-én szituációs gyakorlatot szervezett Győrszemerén az önállóan beavatkozó, Győrszemere és Tét Önkéntes Tűzoltó Egyesületeknek.