Hírek


Folyamatos fejlesztések a biztonság érdekében
2018. július 20. 10:51

Az idei nyár jól mutatja, mennyire hirtelen képes megváltozni az időjárás, és hogy ennek milyen kellemetlen és veszélyes hatásai lehetnek. Különösen igaz ez akkor, amikor szabadidőnket valamelyik víz partján töltjük. A katasztrófavédelem a hazai tavak partjain, illetve a vizeken tartózkodók biztonsága érdekében viharjelző rendszert működtet, és azt folyamatosan fejleszti.

Biztonságban a szabadtéri rendezvényeken is
2018. július 20. 09:57

A nyár a különböző szabadtéri rendezvények, fesztiválok időszaka. Szinte minden hétvégén válogathatunk a különböző zenei, vagy szórakoztató programok közül, amelyeket gyakran több ezren is látogatnak.

Idén is lesz polgári védelmi tábor Barátin
2018. július 19. 09:28

Már több mint húsz éves múltra tekint vissza a polgári védelmi, rendvédelmi szaktábor megrendezése a győrújbaráti gyermektáborban.

Szituációs gyakorlat Sopronban
2018. július 18. 15:04

A kiképzési szünetet is gyakorlásra használják fel a soproni tűzoltók.

Aratás idején is figyeljünk a tűzesetek megelőzésére!
2018. július 17. 09:51

A nyár a mezőgazdaságban az aratás időszaka. A tarlókon, lábon álló gabonában, vagy épp szalmabálák közelében keletkező tüzek szinte minden nap munkát adnak a tűzoltóknak.

A héten megyénkben is gyérítik a szúnyogokat
2018. július 16. 14:14

A tervek szerint ezen a héten 241 településen és kilenc budapesti kerületben (III., IV., XI., XIII., XVI., XVII., XXI., XXII., XXIII.), összesen 56 ezer hektáron permetezik a szúnyogokat. A főváros mellett Baranya, Tolna, Zala, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében gyérítik a vérszívókat. Budapesten a korábbi földi kezelések mellett légi módszert is alkalmaznak majd a Duna menti kerületekben, Székesfehérváron pedig idén először száll fel a repülőgép. A Szigetközben ismét jelentős számban vannak szúnyogok, az érintett településeken földi eljárással lépnek fel ellenük a szakemberek.

Új tűzoltók lépnek szolgálatba megyénkben
2018. július 16. 12:41

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ július 13-án tartotta kibocsátó ünnepségét. A rendezvényen több mint százhúsz frissen végzett tűzoltó tett esküt ünnepélyes keretek között, akik az ország különböző hivatásos tűzoltó-parancsnokságain állnak szolgálatba. A Tűzoltó II. szakképzésben részt vett tiszthelyettesek öt hónapos képzést követően kezdik meg hivatásos szolgálatukat.

A 28. héten történt
2018. július 16. 11:06

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenegyen sérültek meg.