Hírek


Rövidfilmmel a hosszú életért
2018. november 16. 12:52

Péntektől vetíti a közmédia azt a társadalmi célú reklámfilmet, ami a kéményseprés fontosságára irányítja a figyelmet. A film arról szól, hogy a kémények karbantartására, állapotának megóvására, rendszeres ellenőrzésére szánt percek elenyészőek ahhoz képest, hogy mennyi időt nyerünk a nyugalommal, amelynek előfeltétele a biztonság.

Nyugdíjas találkozó volt a mosonmagyaróvári laktanyában
2018. november 16. 10:35

November 15-én a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság találkozóra hívta a nyugdíjas kollégákat.

Lassan ősziesre vált az időjárás - Vezessünk óvatosabban!
2018. november 15. 12:59

A közlekedésben az őszi-téli időszak tudatos felkészülést igényel. Megváltoznak az út- és látási viszonyok, amelyekhez minden közlekedőnek -gyalogosoknak és autósoknak is –alkalmazkodni kell.

Sikeres volt a nyílt nap Mosonmagyaróváron
2018. november 15. 10:20

Nyílt napot tartott a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság november 14-én.

Füstérzékelővel a biztonságért
2018. november 14. 13:41

Még szeptember közepén indította el a „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” kampányt a katasztrófavédelem és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. azzal a céllal, hogy megelőzzék a lakástüzeket, tűzeseteket, valamint felhívják a figyelmet a hulladékégetés veszélyeire, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, környezetünk és egészségünk védelmére.

Előzzük meg a kéménytüzeket!
2018. november 14. 10:59

Kedden este, éjszaka, majd ma hajnalban is kéménytűzhöz riasztották megyénk tűzoltóit.

Legyünk biztonságban a fűtési szezonban is!
2018. november 13. 11:49

Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet, ha a fűtőkészüléket nem rendeltetésszerűen használjuk, ha szabálytalan a kivitelezés, vagy ha elmulasztjuk a műszaki felülvizsgálatot vagy ellenőrzést. Emellett a tüzelőanyagok tárolására is megfelelő figyelmet kell fordítani.

Téli koordinációs értekezlet
2018. november 12. 15:00

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság és a katasztrófavédelmi kirendeltségek is felkészülnek a téli időjárásra. A járműállomány műszaki-technikai állapotának felülvizsgálatán, az állomány rendszeres képzésén, felkészítésén túl a téli időjárásra való felkészülés a katasztrófavédelem számára főképp az együttműködő szervekkel való kapcsolatfelvételt, a téli időjárás okozta helyzetek kezelésére való felkészülést jelenti.