Hírek


Megemlékezés és elismerések átadása nemzeti ünnepünk alkalmából
2018. október 19. 13:06

Október 19-én az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére ünnepi állománygyűlést tartottunk igazgatóságunkon. A Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltséggel közös rendezvénnyel tisztelgett az állomány a 62 évvel ezelőtt történtek emléke előtt.

Gyakorlat az Ördögsziklánál
2018. október 19. 12:10

Október 18-án a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat gyakorlatot tartott a soproni hivatásos tűzoltóknak Sopronban az Ördögsziklánál, ahol a tűzoltók a magasból mentést gyakorolták.

Az odafigyelés mellett két érzékelő is segíthet a fűtési szezonban
2018. október 18. 09:40

Ma már a hazai háztartások nagyobb részében van szén-monoxid-érzékelő, a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezeken a helyeken kevesebben sérülnek meg. Ahhoz, hogy a lakástüzek esetében is csökkenteni lehessen a sérülések számát, minél több otthonban lenne célszerű füstérzékelőt elhelyezni, hiszen egy időben jelző készülék emberéleteket és anyagi javakat menthet meg.

Nyílt nap lesz a győri tűzoltó laktanyában
2018. október 18. 07:54

Nyílt nap lesz a győri tűzoltó laktanyában Október 26-án pénteken 9 órától 12 óráig várják az érdeklődőket – elsősorban iskolai, óvodai csoportokat - a Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói.

Idén is folytatódik a pedagógusképzés
2018. október 17. 15:46

2016 őszén került sor - országosan először - a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon a katasztrófavédelmi ismeretekről szóló elméleti és gyakorlati pedagógusképzésre.

A szabadban is inkább gyűjtse, ne gyújtsa!
2018. október 17. 09:44

A kiskertekben, családi házak udvarain megkezdődtek az őszi munkálatok, melynek során összegyűjtik a lehulló faleveleket, egyéb növényi maradványokat, faágakat. Sokan úgy gondolják, hogy ezektől a legegyszerűbb égetéssel megszabadulni, pedig több módszer is van, amely egészségünket, környezetünket is megkíméli.

Megkezdődött a fűtési szezon
2018. október 16. 14:57

Az őszi-téli időszakban általában megnövekszik a szén-monoxid-mérgezéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozások száma, de ugyanúgy a kéménytüzek is gyakran adnak munkát országszerte a tűzoltóknak.

Zajlik a „Ne gyújtsa! Gyűjtse szelektíven!” kampány Győr-Moson-Sopron megyében
2018. október 16. 10:22

A háztartási hulladék kezelésének problémái és a gyakori szén-monoxid-mérgezések és lakástüzek, az eddigieknél is erőteljesebb fellépést sürgetnek. Ezért szeptember közepén útjára indította a „Ne gyújtsa! Gyűjtse szelektíven!” elnevezésű közös kampányát a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság.