Hírek


A dohányzás is okozhat tüzet!
2017. október 17. 09:30

A statisztikák szerint nagyon sok tűz keletkezik DOHÁNYZÁS következtében. Az emberi gondatlanság évente több száz tűzesetet okoz, amely egy kis odafigyeléssel megelőzhető lenne.

Integrált szakmai nap
2017. október 16. 15:07

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság október 16-án a területi és a helyi szervek hatósági-, tűzoltósági-, iparbiztonsági szakmai feladatokat ellátó állománya, valamint a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat részére szakmai napot szervezett.

SZER-TELEN nap volt Mosonmagyaróváron
2017. október 16. 12:39

Október 13-án drogprevenciós napot rendeztek a Flesch Károly Kulturális Központban Mosonmagyaróváron. A rendezvényen a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség munkatársa a tüzek megelőzésére hívta fel előadásában a figyelmet, a mosonmagyaróvári tűzoltók pedig egy műszaki mentést hajtottak végre.

A 41. hét eseményei
2017. október 16. 10:53

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten harminckét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során nyolcan sérültek meg.

Indul a fűtési szezon!
2017. október 15. 16:14

Az elmúlt hetek hűvösebb napjain már sokan fűteni kezdtek, vasárnaptól pedig hivatalosan is elindul a szezon, vagyis a fűtési rendszer egészen tavaszig gyakorlatilag folyamatosan működik majd.

Külső Vészhelyzeti Terv Gyakorlat Mihályiban
2017. október 13. 12:48

Október 13.-án pénteken a Mihályi Önkormányzat a jogszabályban rögzített kötelmeinek eleget téve a Győr Moson Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság közreműködésével külső vészhelyzeti terv gyakorlatot tartott a településen és a Linde Zrt. Gázfogadó állomásán.

Központi labor fejlesztése
2017. október 13. 12:37

A katasztrófavédelmi szervezet a mentést, illetve kárelhárítást célzó beavatkozásokon túl tűzmegelőzési és hatósági feladatokat is ellát. A szervezeten belül számos szakterület működik, ezek korszerű, hatékony és megbízható műszaki eszközökkel történő ellátása nélkülözhetetlen a feladatok magas színvonalon való elvégzéséhez.

Előtérben a tüzek megelőzése
2017. október 13. 10:37

Október 12-én a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai a soproni Fabricius Endre Evangélikus Szeretetotthonban, az igazgatóság hatósági szolgálatának kiemelt főelőadója pedig Győrben a vöröskereszt munkatársainak tartott tűzmegelőzéssel kapcsolatos előadást.